Hru 2020 Ny

Dato: 14. februar 2020

Skrevet av: Ingvild Johnson

Lansering av rapporten «HR-undersøkelsen 2020»

I samarbeid med EY har vi gleden av å lansere «HR-undersøkelsen 2020». Rapporten er utarbeidet i samarbeid med EY i Norden og de nordiske HR-foreningene, og tar for seg hvilke grep virksomhetene gjør for å tilpasse seg raskere og smidigere.

I de siste årene har vi sett at store og viktige arbeidslivstrender har truffet virksomheter med stor kraft. Mange virksomheter opplever at de blir utfordret på å være mer innovative, agile og mer samarbeidsrettede. I HR-undersøkelsen i år ønsket vi derfor å se på hva virksomhetene faktisk gjør for å tilpasse seg omgivelsenes krav og for å kunne gripe nye muligheter.

Rapporten diskuterer fire hovedområder:

  • Organisering for endring
  • Lede for endring
  • Sette arbeidsstyrken i stand til å arbeide på en ny måte
  • Barrierer for endring

Funn fra rapporten indikerer at mange virksomheter har gjort endringer innenfor de sentrale ovenstående HR-områdene. Vi ser at mange virksomheter har endret organisasjonsstruktur, og her ligger offentlige sektor et stykke bak privat sektor. Offentlig sektor har imidlertid planer om å gjøre endringer i større grad enn privat de neste tre årene. Vi ser også at de lederne som gir autonomi og oppmuntrer feedback oppover genererer mer kreativitet og innovasjon blant de ansatte. Viktigheten av dette understrekes av at organisasjonene sier at de mangler innovasjonsevne i høy grad og at så mange som 9 av 10 sier at de blir nødt til å utnytte de ansattes kompetanser bedre de neste årene. Det eksisterer en rekke barrierer for endring, hvor mangel på ressurser og mangel på tid til å samarbeide rapporteres som de største utfordringene. 

Last ned undersøkelsen her:

Ønsker du å lese hele artikkelen må du være medlem i HR Norge

Jobber du i en virksomhet med virksomhetsmedlemskap kan alle kontakter få tilgang til HR Norges +artikler.

Relaterte saker

Hru 2020 Thumb Video

Organisasjonsdesign

HR-undersøkelsen 2020 - presentasjon del 1 og 2

I samarbeid med EY har vi hatt gleden av å lansere «HR-undersøkelsen 2020». Rapporten er utarbeidet i samarbeid med EY i Norden og de nordiske HR-foreningene, og tar for seg hvilke grep virksomhetene gjør for å tilpasse seg raskere og smidigere. Her får du en kort presentasjon av to av de fire hovedområdene rapporten omfatter.

Hru 2020 Thumb Video

Organisasjonsdesign

HR-undersøkelsen 2020 - presentasjon del 3 og 4

I samarbeid med EY har vi hatt gleden av å lansere «HR-undersøkelsen 2020». Rapporten er utarbeidet i samarbeid med EY i Norden og de nordiske HR-foreningene, og tar for seg hvilke grep virksomhetene gjør for å tilpasse seg raskere og smidigere. Her får du en kort presentasjon av del 3 og 4 av de fire hovedområdene rapporten omfatter.

Toppbanner Hru 2020 Thumb

Presentasjon av funn fra HR-undersøkelsen 2020

I årets HR-undersøkelse setter vi fokus på hva virksomhetene i dag gjør for å kunne være tilpasningsdyktige. Vi har også sett på hvilke endringer virksomhetene mener de kommer til å gjøre fremover for å kunne møte omgivelsenes krav og for å kunne gripe nye muligheter.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!