HR teknologi

Tech Gevinster 2020 Thumbnail And Facebook

HR teknologi

Tydeligere mål for HR-tiltak lønner seg

Best practice innenfor HR, og «bevis» for at noe lønner seg er sterkt etterspurt innen HR. Vi har i samarbeid med Devoteam Fornebu lansert en «best practice» rapport for gevinstrealisering ved investering i nytt HR-system, men denne rapporten gir et rammeverk som er svært anvendelig på andre HR-tiltak der oppfølgning er nøkkelen.

Thumbnail Anne Gina Og Tristan

HR teknologi

Slik kan HR drive utvikling og digitalisering

Digitalisering handler i korthet om å kombinere informasjon – teknologi – atferd. I seg selv er disse tre fagområdene komplekse nok, og arbeidet med å kombinere dem blir ofte overveldende. I dette webinaret ser vi nærmere på hvordan du kan lykkes bedre når tradisjonelle utviklingsprosesser møter digital utvikling.

Tech Gevinster 2020 2020 Facebook

HR teknologi

Ny rapport – "Hvilke gevinster kan forventes når man investerer i et HR-system?"

HR Norge og Deveoteam Fornebu Consulting ga i 2019 ut sin rapport «HCM systems in Norway». Som en forlengelse av dette samarbeidet tilbyr vi nå et innblikk i hvilke gevinster man kan forvente fra en investering i et HCM-system.

Blockchain Toppbanner

HR teknologi

Arbeidsgivere starter jakten på blockchain-kompetanse

Næringslivet har alltid omfavnet teknologier som bidrar til spart tid og reduserte kostnader, mens innovatørene elsker teknologier som gir ambisiøse løfter om endring. Som HR-ansvarlig er det viktig å forstå hvilken kompetanse arbeidsgivere nå intensiverer jakten på. Hva kan blockchain brukes til og hvilken transformativ kraft ligger bak blockchains idé?

Robot Vanne Blomster

HR teknologi

Roboter – og jobbene vi elsker å hate

Når vi tenker på arbeid gjør vi det ofte innenfor rammen av yrkene vi har. Du er en programmerer, en konsulent eller en advokat. Men når vi definerer oss selv med utgangspunkt i bestemte jobber gjør vi det unødvendig vanskelig å endre oss i takt med at arbeidet gjør det. Samtidig blir ny teknologi, som kunstig intelligens og roboter, mer truende enn de trenger å være.

Nick Van Dam Video Thumb

HR teknologi

Building people capabilities in the digital age

Læring og utvikling er nøkkelen til å lykkes i det 21. århundret. Vi inviterte en av Europas ledende praktikere på feltet, Professor Nick van Dam, til et interaktivt møte for å gi oss det siste av trender og ledende praksis innen læring og utvikling. Gikk du glipp av medlemsmøtet kan du se det her.

Tom Olberg Thumb Video

HR teknologi

Nytt HR-system? Gode råd i anskaffelsesprosessen

HR Norge og DevoTeam har i 2019 lansert et samarbeid om den omfangsrike rapporten HCM systems in Norway. I dette foredraget fra medlemsmøtet Digitale verktøy for HR gir Tom deg et knippe gode retningslinjer for å lykkes når du trenger nytt HR-system.

Sector Alarm Video Thumb

HR teknologi

Med digitalisering i siktet - fra Excel til dedikerte HR-systemer

​Sector Alarm er i gang med flere store tiltak for digitalisering og automatisering i selskapet. Gikk du glipp av foredraget til Daniel Svensson på medlemsmøtet Digitale verktøy for HR kan du se det her.

Peter Hinssen Video

HR teknologi

Hvordan forberede din virksomhet for fremtiden

De radikale ideene og konseptene som fokuserer på dagen etter morgendagen er de som forandrer selskaper, industrier og den verdenen vi lever i. Gikk du glipp av Peter Hinssen på HR Tech 2019 får du muligheten til å se og høre han her.

Hr Tech Artikkel Thumb

HR teknologi

Dette lærte vi på HR Tech 2019

Ny teknologi er i ferd med å få solid fotfeste, også innen HR. Det finnes løsninger for rekruttering, lederstøtte, kompetanseutvikling og mye mer. I tillegg får vi teknologidrevet kunnskap der vi er, når vi trenger det, gjennom ressurser fra apper, YouTube, TED og de beste universitetene i verden over MOOCs.

Sikkerhet Ny 1

HR teknologi

Ikke la kriminelle få tilgang til sensitive HR-data

Tror du at hackere er mistilpassede fjortiser med hettegenser som snoker rundt i nettets mørke kroker og bryter seg inn i virksomhetens datasystem for moro skyld? Tro om igjen.

Hcm 2019 Norway Forsidebilde 2

HR teknologi

Ny rapport om HR-systemer i Norge

Denne uken lanserer vi i samarbeid med Devoteam Fornebu Consulting rapporten «HCM systems in Norway». Rapporten er en oppdatert og uavhengig analyse av markedet for HR-systemer og gir en oppsummering av HR-systemer og leverandører i det norske markedet.

Digitalisering Dame

HR teknologi

Digitalisering - en ny vår for kompetanseutvikling

Den digitale revolusjonen, ofte kalt den fjerde industrielle revolusjon, har resultert i en kraftig økning i bruk av teknologi i samfunnet. Vi prøver ennå å forstå hvor gjennomgripende denne revolusjonen kan påvirke fremtidens arbeidsliv.

Hr Tech Linked In Nytt2018 Format

HR teknologi

Her får du et utvalg foredrag fra HR Tech 2018

Fikk du ikke med deg alle foredragene på HR Tech, eller hadde du ikke anledning til å komme? Da kan du som er medlem i HR Norge se utvalgte foredrag her.

Hr Treknologi

HR teknologi

HR har tre digitale utfordringer – hva innebærer det egentlig?

Vi er inne i en tid hvor vi ser at ny teknologi gir oss nye muligheter. Men til tross for dette har vi ikke evnet å ta ut de potensielle produktivitetsgevinstene. Hva er årsakene? Deloitte´s Global Human Capital Trends 2017 hevder at det koker ned til virksomhetenes strategier knyttet til humankapitalen.

Kognitive Systemer2

HR teknologi

Kognitiv databehandling - hvordan kan denne endre HR og medarbeideropplevelsen?

Dagens virksomheter står i økende grad overfor komplekse utfordringer med tanke på arbeidsstyrken. Faktorer som medarbeideropplevelse, virtualisering av arbeidsplassen, økende etterspørsel av nye kompetanser samt en kontinuerlig strøm av ny teknologi og tilhørende data bidrar i stor grad til den kompleksiteten.

Mearbeidersamtaler tech

HR teknologi

Nye visjoner for digital HR

Forestill deg applikasjoner som kan styre tid og fremmøte automatisk, pin pointe alle avtaler og møtelokasjoner. Levere «on-demand» videolæring til deltakere i et nytt prosjekt, sende beskjeder til et team eller gi beskjed om du kommer for sent til et møte. Overvåke stress nivåer og anbefale når det er tid for en pause, forholde seg til planer og komme med intelligente anbefalinger.

Design Thinkng

HR teknologi

HR trender: «Design tenkning» - en ny misjon for HR?

Design tenkning har i de seneste år vært en av de helt store internasjonale trender innen HR. Det er et av de områder som toppledere vurderer har størst betydning for forretningsmessig suksess og som har stor innflytelse på virksomhetens fortsatte konkurransekraft i en stadig mere kompleks verden. Det virker…..- men hva er design tenkning egentlig, og hva skal vi med det?

kristian-vanberg-1024x681

HR teknologi

HR-teknolog med etiske betenkeligheter

«Det som bekymrer meg er at ingen snakker om etikk», sier Kristian Vanberg, en internasjonal guru på HR-teknologi.

mobile-mind-flickr-ivan-velasco-450x300

HR teknologi

Mobile øyeblikk

Mobilen endrer vår hverdag. Boken "The Mobile Mindshift" gir en innføring i hva det betyr for forretning, organisasjon og mennesker. Dette er nyttig lesning, også fra et HR-faglig ståsted.

lonnssystem-illustrasjon-450x300

HR teknologi

HR-system? Det er Excel, det!

Når han er ferdig med jobben han gjør for deg, er det 10-15 år til du trenger å ringe ham igjen. - Det er ganske spesialisert det jeg holder på med, sier Martin Jonassen. - Men etterspørselen er upåklagelig.

HR lederens IT strategiske fokus2-450x300

HR teknologi

HR og teknologi: De 3 forutsetningene som avgjør om du lykkes

"HR-leders teknologikompetanse må være tilstrekkelig til at vedkommende kan lede IT-prosjekter, og sikre at spisskompetanse ivaretas", skriver Ellen Sørli. Hun skisserer de tre forutsetningene som må være på plass for å sikre en vellykket anskaffelses- og implementeringsprosess.

Ola Holm i Steria-450x300

HR teknologi

Teknologisinker på toppen

HR-guru Dave Ulrich har fremholdt betydningen av at HR-folk går i front for bruk av teknologi i HR-fagets utøvelse. Men det er ikke bare HR-direktøren som er en teknologisinke. Administrerende direktør er ikke et hakk bedre. Snarere tvertimot.

stig-thorgersen even-bolstad 660x300-450x300

HR teknologi

"Teknofobi" i HR den største barrieren for endring

IT-direktøren la fundamentet for det kunnskapsintensive arbeidslivet vi har i dag. Nå inviteres en annen yrkesgruppe til å overta stafettpinnen. Personaldirektøren er oppgradert til direktør for humanressuser (HR) og har muligheten til å ta rollen IT-direktøren har hatt hva gjelder å støtte virksomheten i en grenseløs ny forretningsvirkelighet. Men hun tar i liten grad utfordringen.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!