Hr Tech 2019 Landingssiden

Dato: 4. april 2019

Skrevet av: Lars Christian Elvenes

Dette lærte vi på HR Tech 2019

Ny teknologi er i ferd med å få solid fotfeste, også innen HR. Det finnes løsninger for rekruttering, lederstøtte, kompetanseutvikling og mye mer. I tillegg får vi teknologidrevet kunnskap der vi er, når vi trenger det, gjennom ressurser fra apper, YouTube, TED og de beste universitetene i verden over MOOCs.

Det store bildet – hvordan påvirkes vi av teknologi?

HR-teknologi er del av et større bilde. Vi snakker om digital transformasjon, digitalt skifte, automatisering som kommer fra alle kanter. Nå handler det om i hvilken grad vår virksomhet påvirkes, på hvilke områder, og hvordan vi velger å satse på bruk av den teknologien vi har tilgjengelig. Hvilke strategiske teknologiske valg skal vi ta for å være konkurransedyktige fremover? Og hva er de samfunnsmessige konsekvensene av valgene vi tar?

Peter Hinssen nevnte hvordan Walmart i dag bruker roboter til å klargjøre butikkene til neste dag. Ingen mennesker involvert. Amazon, verdens mest verdifulle selskap, planlegger å åpne 3000 butikker uten kassemedarbeidere innen 2021. Denne utviklingen vil treffe oss også. Hva blir konsekvensene hvis alle dagligvarekjedene i Norge går over til selvbetjente kasser? Hvor stort blir behovet for reskilling av ansatte, og hva med dem det ikke er plass til? Hva betyr det for samfunnet og samfunnsøkonomien?

Ønsker du å lese hele artikkelen må du være medlem i HR Norge

Jobber du i en virksomhet med virksomhetsmedlemskap kan alle kontakter få tilgang til HR Norges +artikler.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!