Artikler med taggen "arbeidsrett" ( 4 treff )

 • Slik kan du lage kjøreregler for ansatte i sosiale medier

  Mange ønsker seg kjøreregler for ansattes bruk av sosiale medier. Her er et eksempel på et rammeverk du kan tilpasse din egen virksomhet. Det er Kari Gimmingsrud i Advokatfirmaet Haavind som har delt dette med oss, og vi deler videre med deg.

  Les mer
  153-Trafikkulykke-1024x896
 • Arbeidsretten i rask utvikling – hva må vi være forberedt på?

  På Arbeidsrettens område besto 2014 i stor grad av begrenset ny rettspraksis første halvår, mens senhøsten bar med seg en rekke forslag til lovendringer som nå er i ferd med å få sin endelige form. En rekke lovendringer ble vedtatt av Stortinget den 7. april, og de resterende er på vei. I tillegg er det endelig - etter mange års arbeid - fremmet forslag til nye regler vedrørende såkalte konkurranseklausuler i arbeidsforhold.

  Les mer
  Arbeidsgiverrollen
 • Konflikthåndtering – når sosiologien møter jussen

  Når vi nærmer oss konflikter gjør vi det ofte via én av to veier. Enten forsøker vi dialog der vi lytter, reflekterer, påvirker, deltar, prøver og feiler. Eller så går vi i angrepsmodus og henter inn advokatene.

  Les mer
  Konflikt Jus
 • Sykefravær

  HRtv: Særtrekk ved offentlige ansettelser

  Den 15. april 2016 gjorde Terje Andersen fra SBDL en gjennomgang av modulen "Særtrekk ved offentlige ansettelser" fra HR Akademiets studie i arbeidsrett. Dagen ble filmet, og du finner opptakene her. De vil være tilgjengelig i en begrenset periode.

  Les mer